به گزارش پایگاه خبری همدان ورزش،رضوان سلماسی در جلسه کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا که با موضوع بررسی نامهها و طرح مرمت بقعه متبرکه امامزاده یحیی(ع) با حضور نماینده میراث فرهنگی، اوقاف و هیأت امنای امامزاده یحیی (ع) برگزرا شد، اظهار کرد: با توجه به اینکه هر ساله استان به نام یکی از دانشمندان، عرفا و شاعران استان نامگذاری می شود سال گذشته نیز به نام باباطاهر بود و امسال به نام عینالقضات همدانی نامگذاری شده است که این موضوع میتواند در رویداد همدان 2018 نیز دیده شود.
وی با تاکید بر لزوم اجرای حداقل یک رویداد بزرگ فرهنگی در هر فصل در سطح شهر همدان ، هدف از اجرای این رویدادها را ایجاد نشاط اجتماعی دانست و گفت: این رویدادها میتواند در قالب مناسبتهای ویژه ای چون روز همدان ، جشنواره زمستانه و... به صورت هر ساله برگزار و منجر به جذب گردشگر شود؛ اجرای اینگونه برنامه ها حتی میتواند همدان را در سطح ملی و بین المللی نیز مطرح کند.
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر همدان با تأکید بر لزوم استفاده از ظرقیت تشکلهای مردمی در اجرای برنامه های فرهنگی شهرداری گفت: باید از ساز و کار ارائه فراخوان استفاده کرد تا تشکلهای مردمی نیز در اجرای برنامهها مشارکت کنند و برگزاری جشن ها و مراسم ها در انحصار افراد خاص نباشد.
سلماسی با تاکید بر اجرای برنامه های شاد در مناسبت های مذهبی و ملی توسط شهرداری همدان ، هدف از برگزاری اینگونه جشن ها افزایش نشاط اجتماعی دانست و گفت: می توان در قالب برنامه های شاد و سرگرم کننده ، آموزش های شهروندی را به مخاطبان ارائه کرد.
وی در ادامه به اهمیت بقعه امامزاده یحیی(ع) هم به لحاظ اعتقادی و هم به لحاظ فرهنگی و هویتی برای مردم شهر همدان اشاره کرد و ضمن انتقاد از وضعیت فعلی بنای امامزاده افزود: در گذشته بازدیدی از این امامزاده صورت گرفت که مشخص شد این بنا نیاز به مرمت دارد و درخواست هیأت امنای این امامزاده نیز مرمت بناست.
سلماسی افزود: با توجه به اینکه این بقعه متبرکه به لحاظ ساختاری از بناهای تاریخی، قدیمی و بنای موقوفه است ، این جلسه با حضور مدبران و نمایندگان اداره کل میراث فرهنگی، اداره اوقاف شهرستان ، شهرداری و هیأت امنا امامزاده جهت بررسی مشکلات و پیگیری مرمت بنا در دستور کار کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا قرار گرفته است. و باید همه تلاش خود را جهت رفع مشکلات این بقعه متبرکه به کار گیریم.
حفظ و احیای بقعه امامزاده یحیی (ع) نیازمند راهکارهای عملیاتی است
رئیس کمیسیون نظارت حقوقی و امور اداری شورای شهر همدان هم با بیان اینکه بقعه متبرکه امامزاده یحیی (ع) یک ظرفیت خوب در درجه اول فرهنگی و در درجه دوم گردشگری است، گفت: برای حفظ و احیای این امامزاده باید راهکارهای عملیاتی ارائه شود.
سید مسعود عسگریان با بیان اینکه در خصوص امامزاده یحیی (ع) باید هر دستگاه کار خود را انجام دهد، افزود: : با توجه به زحمات و اقدامات صورت گرفته در بقعه امامزاده یحیی(ع) هنوز هم نیاز به کار دارد که بر این اساس میراث فرهنگی، شهرداری و اوقاف هر یک باید وظیفه خود را در این خصوص انجام دهند.
وی پیشنهاد تعیین اولویت انجام کارها در امامزاده را عنوان کرد و افزود: با توجه به حجم بالای کار در این بقعه متبرکه لازم است کارها بر اساس اولویت به شهرداری، اوقاف و میراث فرهنگی واگذار شود و اگر نیاز به دریافت اعتبار بود در این زمینه نیز پیگیری ها صورت پذیرد.
دیگر عضو شورای شهر و رئیس شورای اسلامی شهرستان همدان نیز با بیان اینکه اماکن مذهبی مرکز تولید فرهنگ هستند، یادآور شد: امامزاده یحیی(ع) را باید به عنوان یک امامزاده پویا و مرکز تولید فرهنگ داشته باشیم؛ طرح جامع نیز برای این امامزاده تهیه شود.
اکبر کاووسیامید اضافه کرد: در اجرای برنامه های فرهنگی سطح شهر باید از تمامی ظرفیت ها بهره گرفته شود چرا که امسال رویداد 2018 را داریم و این موضع باید در برنامه ها لحاظ شود.
رئیس مرکز مطالعات و پژوهش های شورای شهر همدان نیز اظهار کرد: باید برنامه داشته باشیم بقاع متبرکه درآمد پایدار داشته باشند و برای این امر نیز اعضای هیأت امنا راهکار ارائه دهند.
حمید بادامینجات به پیشنهاد هیأت امنای امامزاده خضر(ع) برای درآمدزایی باید برنامه ای تدوین کرد و گفت: باید بقاع متبرکه درآمدی داشته باشند که کمتر نیازمند کمک از سایر دستگاهها باشند.
وی همچنین نصب تابلوهای راهنمای بقاع متبرکه را در سطح شهر ضروری دانست که گردشگران و شهروندان بتوانند به این اماکن مراجعه کنند.
بقعه امامزاده یحیی (ع) نیاز به مرمت دارد
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان با بیان اینکه بقعه متبرکه امامزاده یحیی (ع) نیاز به مرمت دارد، گفت: مرمت این بنا نیازمند تأمین اعتبار است و با دست خالی نمیتوانم کاری کنم.
احمد ترابی اظهار کرد: اگر اقداماتی که اداره کل میراث فرهنگی از دهه 70 در آستان مقدس امامزاده یحیی(ع) انجام داد صورت نمیگرفت، این مکان تخریب شده بود.
وی با بیان اینکه بنا و سازه بقعه امامزاده یحیی(ع) مربوط به دوره صفویه است، گفت: هر سال برنامه مرمتی را در برنامه تدوین شده است اما نه تنها مرمت برای این امامزاده اعتبار نداشتهایم بلکه اعتبار مرمتی نبوده است.
ترابی با اشاره به مرمت سردرب ورودی امامزاده از ضلع شمالی و شرقی، اظهار کرد: طرح تهیه شده اما اعتبار نیست؛ در بحث سردرب ورودی طرح تهیه و به هیأت امنا ابلاغ شد، در فاز اول طرح سر در تهیه و به اوقاف نیز ابلاغ شد.
وی به پاکسازی قسمت سرداب امامزاده یحیی (ع) برای دفع رطوبت اشاره کرد و گفت: ایجاد سرویس بهداشتی با کمک هیأت امنا انجام شده است و اکنون نیز نیاز به ایجاد سرویس بهداشتی دارد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی همدان مرمت بنای امامزاده را را ضروری دانست و افزود: ناودانیها و دیوارهای پیرامونی در ضلع شرقی و غربی باید مرمت شود.
درآمد بقعه امامزاده یحیی (ع) کفاف هزینهها را نمیدهد
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان با بیان اینکه درآمد هر بقعهای مختص همان بقعه است، گفت: درآمد امامزاده یحیی (ع) کم است و کفاف هزینههای جاری و خادمان امامزاده را نمیدهد.
حجتالاسلام سید علی حسینی به درآمد پایین امامزاده یحیی(ع) اشاره کرد و افزود: درآمد حاصله کفاف هزینههای جاری و خادمان این بقعه متبرکه را نمیدهد و از شهرستان و برخی محلها برای تأمین هزینه کمک میگیریم.
وی با اشاره به ایجاد سردرب امامزاده، ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن این امامزاده در حاشیه نیاز به سردربی در شأن داشت تا بقعه از غربت خارج شود.
حسینی با بیان اینکه از نبود اعتبارات اطلاع داریم، اظهار کرد: انتظار است میراث فرهنگی در خصوص امامزاده یحیی(ع) نگاه ویژه داشته باشد و اولویت اول در اختصاص اعتبار باشد.
رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان همدان بیان کرد: هدف همه ما این است به لحاظ اثر تاریخی و میراثی ماندگار و ارج و قرب امامزاده با همراهی و همافزایی به هدف نهایی و انجام اقدامات مورد نیاز برسیم.
رئیس هیأت امنای امامزاده یحیی(ع) همدان گفت: مدیرکل میراث فرهنگی استان قول مساعد داده بود که تا پایان سال 95 طرح جامع مرمتی آستان امامزاده یحیی (ع) تهیه و به هیأت امنا ابلاغ شود که محقق نشد.
محمود لطفی اظهار کرد: این آستان مقدس در بهترین نقطه شهر قرار دارد اما متأسفانه از لحاظ دیوارها و محیط اطراف وضعیت نامناسب و نامطلوب بوده و بخشی از دیوارها در حال ریزش است که در این خصوص چندبار با اداره کل میراث فرهنگی مکاتبه کردیم.
وی به مرمتهای مورد نیاز بقعه امامزاده یحیی(ع) اشاره کرد و افزود: طرح جامع مرمت دیوارها، مرمت مسجد و سردر ورودی اصلی، مرمت ناودانها و موضوع گلدستهها مطرح است و قول مساعد این بود که طرح جامع مرمت تا پایان سال 95 ارائه شود.
وی به حضور پارکبان در محدوده امامزاده و اعمال هزینه برای خودروها اشاره کرد و گفت: این موضوع مورد اعتراض زائران است چراکه برخی از زائران سالخورده و ناتوان هستند و برای حضور در این مکان مقدس نیاز به استفاده از وسیله نقلیه دارند که با اعمال هزینه از سوی پارکبان مواجه میشوند که انتظار داریم حریم امامزاده در این موضوع مدنظر قرار گیرد.
رئیس هیأت امنای امامزاده یحیی (ع) همدان بیان کرد: انتظار داریم محوطه جلوی امامزاده یحیی (ع) از نظر زیباسازی گلکاری شود، برای کوچههای اطراف نیز که محل پارک ماشین شده و بحث زباله در این منطقه نیز چارهای اندیشیده شود.
لطفی در پایان ایجاد سردرب را از دیگر مشکلات برشمرد و اظهار کرد: اکنون سردرب به عنوان یکی از مشکلات در ورودی بقعه مطرح است که باید چاره شود.
دیدگاه شما